Masse vin, 2-3 bodegaer per dag, mye fakta, og forelesninger fra direktørene fra de ulike bodegaene, og spørsmålarunder med deres ”enologos” (de som lager vinen). Dette summerer så å si uka med vinskolen. 44 viner på samme dag ble rekorden. Lærte masse, så kjempeglad jeg var med, men må innrømme at de siste 2 dagene ble jeg litt rastløs av å høre samme forklaring på hvordan vin produseres i hvert eneste bodega, derimot med små variabler. Men jeg smakte på druer, og jeg spytta ikke ut vinen.. (er jo tross alt ferie). Nydelige lunsjer på bodegaene hver dag også!
Onsdag 17 mars var det St. Patricks Day. Andrea, italieneren jeg hadde møtt 4 uker tidligere i Buenos Aires hadde ringt meg kvelden før, vi avtalte å møtes ”for some drinks” på denne irske begivenheten. Han ville vi skulle gå til en gate som heter Aristides, en gate med mange barer og restauranter. Men på veien dit så vi en irsk bar, antakeligvis den eneste i Mendoza, så bestemte oss for å ta en øl der. Her fikk man bl.a. store 1l flasker, så jeg og Andrea delte da på dette. En øl ble til 2, så begynte det å regne, så da ble det bare 3-4-5 øl til. Kjempestemning, masse utlendinger men også argentinere. Engelsk musikk, med klassikere som ”London Calling” og annet snadder fra ACDC, The Doors, Beatles, Kings of Leon, med mer.
Forresten, den argentinske bar-systemet er veldig tungvindt. Først må man gjennom en lang kø for å bestille hva du skal ha av en kassadame. Deretter når du har fått kvitteringa di må du i ny kø for å komme fram til bartenderen som skal tilbrede drinken din.
Tiden gikk, stemningen super, og til slutt var det ikke mer flasker øl igjen i baren. Da ble det pints, men så gikk det slutt også. Da ble det over på ”the hard stuff”, og jeg som ville ha en whisky cola, endte opp med bare whisky da kassadama hadde misforstått og jeg ikke hadde betalt den 1 pesoen ektra for å ha cola i drinken min. Moro kveld!!
Neste dag derimot greide jeg ikke å våkne til klokka 8, og bussen forlot meg i Mendoza. Noe jeg var ganske glad for, for orket ikke tanken på å drikke mer vin akkurat da!
Møtte igjen opp med Andrea, så da ble det lunsj i gata Aristides.– Ine –