Heisann!
Vi driver en liten innsamlingsaksjon og hadde satt utrolig pris på om du ville tatt deg tid til å lese om den!
Barrilete er et slags leksehjelp-program for fattige barn I Guadalupe, León (Nicaragua). Mer enn 120 barn blir tatt vare på her hver dag. De får mat, blir hjulpet med leksene sine og de får muligheten til å leke i trygge omgivelser. Barna kommer som regel fra familier der foreldrene sliter med rusproblemer, jobber innen prostitusjon eller på gatene. Enkelte barn er blitt forlatt hos besteforeldre eller andre slektninger fordi foreldrene har dratt utenlands for å finne arbeid. Mange av disse foreldrene kommer aldri tilbake.
Leksehjelp-programmet har blitt utvidet til å gi husly til enkelte barn som ikke har mulighet til å bo hjemme grunnet forskjellige årsaker som for eksempel vold eller alvorlige rusproblemer. Dette øker kostnadene betraktelig da Barrilete må dekke både kost og losji for barna. Lederen av programmet, Maria, har til og med måttet flytte til Barrilete for å ta være på de mellom 10 og 18 barna som sover der hver natt. Dessuten har hun tatt inn barn i sitt eget hjem og latt dem bo der.
 
Foto: Marthe Kalleklev
Barrilete er et frivillighetsprosjekt med kun to betalte lærere, og derfor er prosjektet avhengige av donasjoner for å kunne fortsette å støtte og hjelpe barna.
Pengene som kommer inn til prosjektet går uavkortet til Barrilete, og blir brukt til å fikse umiddelbare problemer som hull i taket. Nå under regnsesongen har barna ofte ikke kunnet bruke det ene klasserommet på grunn av store mengder regnvann som renner inn gjennom taket. Andre ting som må repareres er kjøleskapet deres og en må gå til innkjøp av en ny komfyr (komfyren de har nå har åpen flamme som kan være farlig for barna).
Andre kostnader er leie av lokaler, rengjøring, mat, skolematerialer, bleier, basisnødvendigheter til de fastboende, og mer. Med så mange barn boende så tett sammen forekommer sykdommer og infeksjoner hyppig, og barna trenger hjelp til å dekke helsesjekker.
I Nicaragua har jeg fått inntrykk av at det er mange som driver med frivillig arbeid, selv om det går på bekostning av deres egne liv. Mange er utrolig selvoppofrende og uselviske, og de dedikerer all sin tid, alle sine ressurser og alle sine krefter for å hjelpe de som trenger det mest. Barrilete-prosjektet er et fantastisk initiativ som forsøker å ta vare på de desidert mest sårbare og utsatte i samfunnet; barna. Verdier som står sterkt i det nicaraguanske samfunnet er solidaritet, medmenneskelighet og kjærlighet. Berta, et utrolig beundringsverdig menneske jeg møtte som driver en frivillig helseklinikk i El Viejo, sa det at hun aldri hadde klart å drive med et så utmattende arbeid om det ikke hadde vært for all kjærligheten mellom medmennesker. Det synes jeg er en fin motivasjon, og noe en burde la seg inspireres av og kanskje forsøke å leve etter selv.
 
Foto: Marthe Kalleklev
Kulturstudier har spilt en stor rolle for at Barrilete-prosjektet har kunnet bestå. Hvert semester har studentene engasjert seg i innsamlingsaksjoner og frivillig arbeid, som for eksempel å hjelpe barna med lekser eller vedlikeholdsarbeid av lokalene. Dessuten finansierer Kulturstudier som organisasjon deler av prosjektet. Vi ønsker å bidra til at denne tradisjonen opprettholdes og driver nå vår egen innsamlingsaksjon.
Ettersom prosjektet befinner seg langt unna, kan det være usikkerhet rundt hva det er man egentlig støtter. Derfor har medstudenter laget en Facebook-side der en kan følge prosjektet steg for steg. Alle donasjoner settes utrolig stor pris på, og jeg kan med hånden på hjertet si at hver eneste krone hjelper. Vi kan garantere at donasjonene i aller høyeste grad kommer til å påvirke barnas liv på en positiv måte.
 
For å donere penger har vi to forskjellige bankkontoer, en svensk og en norsk. En bestemmer selv en sum penger og markerer donasjonen med«Barrilete» (i beskjed-feltet).
 Swedish account (Swedbank): Clearin number: 8388-1 Accountnumber: 4140283-5
Norwgian account (Skandiabanken): 9713 237 2571
Vi kommer til å oppdatere dere om alle inntekter og utgifter her:

 

På vegne av alle sammen, tusen takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *