
- Costa Rica
- Spansk i Costa Rica
Ekskursjon til den selvforsynte landsbyen Longo Mai
Med Kulturstudier i San Isidro har vi to fag: spansk og bærekraft. En veldig viktig, og hvis du spør meg, essensiell del av bærekraftsprogrammet, er de feltturene vi får ha.

Denne teksten er oversatt ved hjelp av kunstig intelligens.
Se den originale versjonen av artikkelen her.Ikke bare reiser vi til nye steder; vi får også oppleve og se med egne øyne de forskjellige temaene vi lærer om på skolen. Dette er flott for å få en bedre forståelse av hvordan miljøet rundt oss faktisk fungerer, hvordan ulike mennesker jobber mot en mer bærekraftig verden, og hva vi kan gjøre for å forbedre våre egne levemåter. Denne uken dro vi til Longo Mai, en liten selvforsynt landsby, hvor vi besøkte flere bønder med spennende prosjekter.

Et av prosjektene som virkelig imponerte meg var Wades mangfoldige gård. Wade og familien hans har alt du kan tenke deg; urter, frukt, grønnsaker, dyr og til og med fisk! De produserer og bygger alt selv, huset, fiskedammen og en turbin for elektrisitet. De bygde til og med sitt eget kjøleskap! Vi lærte alle mye fra Wade og hans mange prosjekter, men viktigst av alt lærte vi om kritisk tenkning og å spørre oss selv «Trenger jeg virkelig dette?»

I Longo Mai besøkte vi også to urtegårder hvor de produserer medisiner, såpe, myggmiddel, te og så mye mer. Det var veldig interessant å lære om de forskjellige urtene og å se prosessen fra blader til oljer og essenser.

Den tredje dagen besøkte vi en økologisk kaffegård, der vi fikk høste kaffebønner, skylle dem og forberede dem for tørking. Når de har tørket, vil de bli brent, og vi kan ta med vår helt egen håndplukkede kaffe hjem til jul!
Vi brukte 1 time på å høste kaffe, og klarte å fylle en kurv totalt. I virkeligheten kan en feltarbeider fylle 1 kurv hvert 20. minutt!
Og som det store finalen besøkte vi en sjokoladeplantasje, der vi fikk høste sjokoladefrukter, skrelle dem, riste dem og lage hjemmelaget sjokolade. Og tro meg når jeg sier at det er den beste sjokoladen jeg noensinne har smakt!

Ikke bare besøkte vi gårder under oppholdet; vi bodde også i forskjellige lokale hjem hvor vi fikk være en del av en lokal familie i en uke, øve på spansk og prøve nye retter fra det costaricanske kjøkkenet.

Før jeg dro til Longo Mai, gledet jeg meg til å se alle de forskjellige prosjektene, og virkelig oppleve livet på en bærekraftig småskala gård; og besøket skuffet ikke! Besøket til landsbyen har gitt et helt nytt perspektiv på bærekraftkurset. Det har vært et av høydepunktene i oppholdet mitt så langt. Takk for at dere tok imot meg, vakre Longo Mai.