Hopp til hovedinnhold

"Læringsmiljøet er ikke bare intellektuelt berikende, men også personlig transformativt"

Akademisk koordinator for fred- og konfliktstudier i Nepal, Mira Kinn, forklarer hvorfor dette programmet betyr så mye for henne.

Denne teksten er oversatt ved hjelp av kunstig intelligens.

Se den originale versjonen av artikkelen her.

I 2018, rett etter mastergraden min, ble jeg en del av Kulturstudier sin stab i Nepal som seminarleder for freds- og konfliktsstudier.

Jeg forelsket meg raskt i Nepals fantastiske landskap, folket, og den skandinaviske arbeidskulturen.

Som tysker bosatt i Berlin hvor jeg jobbet med offentlig politikk, satte jeg enda mer pris på den åpne, samarbeidsorienterte tilnærmingen, og det internasjonale perspektivet.

Syv år senere er jeg fortsatt dypt involvert. Jeg er nå akademisk koordinator, som innebærer at jeg kuraterer programmet, rekrutterer professorer og organiserer feltstudier.

Det som gjør dette programmet så unikt for meg er kombinasjonen av akademisk læring og erfaring fra den virkelige verden.

Å forstå fred og konflikt handler om mer enn teori; det handler om å se globale utfordringer på nært hold, enten gjennom diskusjoner i klasserommet eller under feltstudier i Nepal.

Med min bakgrunn i medier og internasjonale studier, er jeg spesielt fascinert av hvordan verdenssyn formes og kommuniseres – spesielt innen temaer som klimaendringer og verdenspolitikk.

Dette programmet bidrar aktivt til den forståelsen.

Utover det akademiske skaper disse ti ukene noe spesielt: et tett sammensveiset fellesskap der studenter og ansatte danner livslange bånd.

Det er et læringsmiljø som ikke bare er intellektuelt berikende, men også personlig transformerende.

Studenter forteller meg konsekvent at tiden deres i Nepal var en av de beste opplevelsene i livene deres!

1-til-1-møte

Møt en tidligere student

Vi vet at det gjerne dukker opp mange spørsmål når man vurderer å studere i utlandet. Derfor tilbyr vi digitale og fysiske 1-til-1-møter med tidligere studenter, slik at du kan stille spørsmål og høre deres erfaringer.

Vi er ANSA-godkjent!

ANSA er samskipnaden for norske studenter i utlandet.

ANSAs godkjenningsmerke forteller deg at du kan være trygg på at vi gir deg tilstrekkelig, korrekt informasjon om studiene.

Kulturstudier på Tiktok
Kulturstudier Instagram

Nysgjerrig på hvordan det er å studere i utlandet?

Følg Kulturstudier

Få et innblikk i studentenes opplevelser i de ulike studielandene! Hvert semester tar studentene over kontoen vår på TikTok og Instagram.

Ta testen

Hva og hvor bør du studere?

Finn det perfekte studiet basert på det som er viktig for deg.

Kom i gang

Søk studieplass

Klar for å se verden? Send inn en uforpliktende søknad, så tar vi kontakt med deg og hjelper deg på veien videre.