Argentina

Argentina

Argentina

Argentina byr på stort geografisk og kulturelt mangfold. Du kan oppleve Andesfjellene, Ildlandet, Patagonia, pampas og strender. Du finner urfolks og europeisk kultur i mangfoldige sammensmeltninger, enten du besøker landsbyer i fjellene, et fotballstadion eller storbynatten.

Buenos Aires

Hovedstaden Buenos Aires er en stor, sammensatt, lidenskapelig og energisk havneby som strekker seg langs elven Rio de la Plata. Snakkesalige porteños, som innbyggerne kalles, har en rik og variert kulturell identitet, og arkitektonisk er byen en miks av mange forskjellige stiler. Tangobarer, antikkforretninger, bohemske forsteder, gatemarkeder og biffrestauranter er bare noen av opplevelsene du vil finne her.

Campus

Det meste av undervisningen vil foregå på Universidad Nacional de San Martín sin campus i sentrum, mellom landemerkene Casa Rosada og Obelisken.

Bosted og mat

Studiegebyret inkluderer bosted. Studentene bor i leiligheter og gjestehus sentralt i Buenos Aires by. Man bor på to- til firemannsrom, og standarden er enkel og sjarmerende. Det finnes mulighet for enkeltrom. Du kan også ordne bolig selv og få et fradrag i studiegebyret. Mat er ikke inkludert i studiegebyret, men du vil ha tilgang til kjøkken og massevis av kafeer og restauranter.

Reise i Argentina

Mange studenter velger å reise rundt i regionen før og etter studiet. Da er mulighetene mange. I løpet av semesteret i Buenos Aires vil studiene og livet der være i fokus, men du har muligheter til kortere helgeturer omkring i landsdelen. Vi har samlet reisetips fra flere av våre studenter som kanskje kan inspirere deg til eventyr.

Les reisetips for Argentina

Studentblogg

I studentbloggen finner du masse gode bilder og fortellinger fra studenttilværelsen i Argentina:

   

Bli kjent med Argentina

Ved å bo i Buenos Aires har du god mulighet til selv å gjøre deg kjent med lokalbefolkningen og de av dine medstudenter som kommer fra byen. I tillegg tilbyr Kulturstudier mange aktiviteter som gir deg anledning til å lære om Argentina; velkomstfest, introduksjons- og gjesteforelesninger og turer til interessante og sentrale steder i byen. Kulturstudier har god kjennskap til byen, og vil ukentlig tipse om ulike konserter, eventer eller ekskursjoner. Det legges opp til ulike møteplasser, og det vil være mulig å engasjere seg i sosialt arbeid. Blant aktivitetene som våre studenter vanligvis deltar på, er konserter og tangokvelder, lokale fotballkamper, sykkelmarkeringene Masa Critica, besøk på søndagsmarkedet i San Telmo, vinsmaking, matlagingskurs, ulike treningstilbud og besøk på sosiale prosjekter.

Mate, biff og grill

Mens du bor i Buenos Aires anbefaler vi sterkt å smake på tre nasjonale kulinariske symboler for Argentina: mate, biff og rødvin. I helgene strømmer argentinerne til parkene for å nyte sin mate-te i sola. Den beske smaken er noe du enten vil lære deg å elske eller som du aldri vil savne, men som du alltid vil assosiere med oppholdet ditt i Buenos Aires. Om du spiser kjøtt, så skal du kose deg med biff. Er det den møreste og saftigste biffen på planeten? Kanskje. Argentinsk biff er verdensberømt, og det er ikke uten grunn. Den nytes ved grillen i hjemmene, eller på en restaurant. Og når det gjelder ganens nytelser, så er Argentina også en kjent produsent avgod vin, og med Malbecvinen som en internasjonalt anerkjent argentinsk spesialitet.

Les mer om kulturen i Buenos Aires

Klima

Klimaet i Buenos Aires er omtrent som i Sørspania. I løpet av vårsemesteret synker temperaturen gradvis fra svært varmt til til svært behagelig. Høstsemesteret starter kjølig, men det blir fort varmt. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på Google

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Du bør vente med å kjøpe billett til du har fått klarsignal fra Kulturstudier.

Kulturstudier samarbeider med Kilroy travel som sender tilbud om flyreise til alle studenter i god tid før studiestart. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

Våre studier i Argentina

Fakta om Argentina

 • Offisielt navn:

  Republica Argentina

 • Areal:

  2,76 mill km² - det nest største landet i Sør-Amerika.

 • Folketall:

  47,3 mill (July 2022).

 • Hovedstad:

  Buenos Aires

 • Religion:

  90% katolikker, selv om kun 20% regnes som praktiserende

 • Språk:

  Spansk er det offisielle språket, engelsk, italiensk, fransk og tysk brukes også

 • BNP i USD:

  491 mrd. (23627 per innbygger)

 • Valuta:

  Argentinske peso (ARS)

 • Klima:

  temperert

 • Tidsforskjell til Norge:

  5 timer ved norsk sommertid

 • Gjennomsnittlig levealder:

  76 år

 • Leseferdigheter:

  98,1% (2013)

 • Befolkning under fattigdomsgrensen:

  30% (2010)

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev