Hopp til hovedinnhold

Å studere i Nepal: Selvstudier, forelesninger og feltarbeid

Før jeg startet studiene i Nepal satt jeg, som sikkert mange andre, med mange spørsmål om hvordan hverdagen kom til å se ut. Nå som vi nærmer oss slutten av oppholdet her i Pokhara, vil jeg gjerne dele litt om hvordan studiet er lagt opp, og ikke minst hvordan det faktisk føles å studere her!

|Øyun

Her får du altså en generell introduksjon til omtrent hva du kan forvente deg av et semester i Nepal, selv om det også vil være noen forskjeller fra semester til semester.

Før avreise til Nepal starter semesteret med en selvstudieperiode. I denne perioden jobber man selvstendig med en oppgave, samtidig som man får mulighet til å sette seg godt inn i pensum og forberede seg til undervisningen som venter i Nepal.

Det var en stor fordel å kunne forberede seg godt på forhånd slik at jeg kunne bruke litt mindre tid på pensum helt i starten, og bruke litt mer tid på å utforske Pokhara og Nepal.

Seminarlederne og det akademiske teamet til Kulturstudier er også tilgjengelige for veiledning, så man føler seg aldri alene i prosessen. Det gjorde med andre ord overgangen til studiehverdagen her mye enklere.

Etter selvstudieperioden er det tid for å reise ned til Nepal! Undervisningen her er delt inn i tre hovedmoduler, som alle fokuserer på ulike deler av freds- og konfliktstudier, og gir en grundig innføring i fagfeltet.

Klasseromsundervisningen er veldig spennende i seg selv og byr på et veldig spennende læringsmiljø. Vi fokuserer litt ekstra på fred og konflikt i Sør-Asia, og vi har vært så heldige å ha forelesere som jobber med fredsforskning og praktiserer fredsbygging i Sør-Asia.

Dette er utrolig spennende fordi vi får lære fra ekspertene som kommer fra og er utdannet i konteksten de studerer.

I tillegg har vi med oss noen Nepalske studenter i klassen, noe har gitt rom for kulturutveksling og mange interessante diskusjoner, hvor man lærer mye om ulike perspektiver på fagfeltet, men også får seg veldig gode venner.

I noen perioder er det flere forelesninger enn andre, men det er stort sett avbrekk fra forelesningene med ulike utflukter og feltarbeid. Her har vi besøkt flere lokale organisasjoner, besøkt viktige monumenter eller andre spennende initiativer og aktiviteter i lokalområdet.

Disse turene har vært en fantastisk måte å koble teori til praksis, samtidig som vi har lært mye om lokalmiljøet og kulturen.

Hverdagen her er også veldig fleksibel. Etter forelesninger, som vanligvis avsluttes rundt lunsjtider, har vi derfor mulighet til å prioritere resten av dagen slik man selv ønsker, noe som byr på mange fine muligheter for å oppleve Pokhara og Nepal.

Etter undervisningsperioden er det tid for å skrive gruppeeksamen. Her blir man plassert i grupper med sine medstudenter basert på hvilket tema man ønsker å skrive om. Gjennom denne perioden får man veldig god oppfølging fra seminarlederne, fra valg av problemstilling til tilbakemelding på utkast.

Denne perioden byr også på en del frihet, siden man kan disponere dagen sin litt selv etter hva som passer for gruppa, og velge når man skal jobbe med oppgaven og når man skal ha fritid.

Min gruppe skrev en oppgave med fokus på Nepal, og det ga oss muligheten for å lære mye mer om situasjonen og snakke med lokalbefolkningen, noe som var utrolig givende.

Det er utrolig spennende å få muligheten til å studere freds- og konfliktstudier i en kontekst hvor tematikken er så relevant, med fantastiske forelesere og medstudenter. Alt i alt har studiehverdagen i Nepal vært variert, lærerik og inspirerende.

Populære studier

Se allearrow-right

    Vi er ANSA-godkjent!

    ANSA er samskipnaden for norske studenter i utlandet.

    ANSAs godkjenningsmerke forteller deg at du kan være trygg på at vi gir deg tilstrekkelig, korrekt informasjon om studiene.

    Kulturstudier på Tiktok
    Kulturstudier Instagram

    Nysgjerrig på hvordan det er å studere i utlandet?

    Følg Kulturstudier

    Få et innblikk i studentenes opplevelser i de ulike studielandene! Hvert semester tar studentene over kontoen vår på TikTok og Instagram.

    Ta testen

    Hva og hvor bør du studere?

    Finn det perfekte studiet basert på det som er viktig for deg.

    Kom i gang

    Søk studieplass

    Klar for å se verden? Send inn en uforpliktende søknad, så tar vi kontakt med deg og hjelper deg på veien videre.